Falfesték

Pompázzon zöld színben nappalink!

Ötleteket keres nappalijának színéhez?

Most mutatunk Önnek valami izgalmasat. Ismerkedjünk meg a zöld színnel- lime zöldtől a fűzöld árnyalatokig. Ez a szín lehet egy tökéletes háttérszín, de ha nem vagyunk elég bátrak, akkor egy kis hangsúlyt vihetünk a színnel a nappalinkba az eklektikus berendezésért. Bár a lehetőség itt végtelen!

Lime zöld- annak, aki elég bátor hozzá!

A lime, mint zöld szín
A lime, mint zöld szín

A lime zöld a legújabb trendszín a nappali számára- vibráló és vidám lesz ettől az árnyalattól a szoba. A szakértők azonban általában azt javasolják, hogy ezzel a színnel csak egy falat fessünk be, vagy a fal csupán egy részét, így lesz igazán hangsúlyos tőle az összhatás.

VISZONT!

A sötét szobákat kompletten kifesthetjük a lime zölddel, így optikailag nyíltabb, hívogatóbb és világosabb lesz. A színnek viszont egy egyértelmű hátránya van- fárasztja a szemet!

Az eklektikus vagy modern berendezéshez tökéletesen passzol az erős fűzöld és a lime zöld árnyalata. Ezeket jól tudjuk párosítani kék vagy fehér bútorokkal.

Az érzéki pasztel árnyalatok

Fűzöld tónusok a kicsit bátortalanabbaknak
Fűzöld tónusok a kicsit bátortalanabbaknak

 

Amíg az erős színek vidáman hatnak, a pasztelszínek érzékiséget sugallnak és hozzájárulnak a koncentrációképesség növeléséhez.Aki tehát egy kellemes olvasósarokra vágyik a nappalijában, az fesse ki a fotele mögötti részt pasztelzöldre. Ez az árnyalat alkotja a tökéletes hátteret egy modern vidéki lakásstílusban és a masszív fabútorok jobban tudnak érvényesülni. Ez egyébként még tökéletesen illik a túl klasszikus berendezéshez is. 

Zöld falfesték vagy tapéta?

 

Díszítsünk zöld tapétával!
Díszítsünk zöld tapétával!

Ha egy lime zöld árnyalatot választottunk, akkor sajnos a mintákról, motívumokról le kell mondanunk. A legjobban akkor néz ki a fal, ha teljesen át van festve a színnel. Viszont ha egy pasztelszín mellett döntöttünk, akkor a tapéta tökéletes- sőt ebben az esetben még a mintákról sem kell lemondanunk: klasszikus/vintage? Bármivel szebbé tehetjük a falat.

Csak egy kis hangsúly a szobába!

Mikor a zöld egy kis izgalmat visz otthonunkba
Mikor a zöld egy kis izgalmat visz otthonunkba

 

Említettük korábban, hogy a zöld szín használata általában a bátrabbak lehetősége. Ha még nem érezzük magunkat elég bátornak ahhoz, hogy kifessük a színnel az egész szobát, akkor haladjunk lépésről lépésre. Lehetőségünk van csupán egy kis izgalmat csempészni a szobába azzal, hogy csak egy falrészt festünk ki. A képen, a kandalló zöld színe teszi különlegessé a helyiséget. A szobában álló zöld kis virágtartóval válik hangsúlyossá.

Két különböző szín találkozása-merjük vagy ne?

Bátor variáció!
Bátor variáció!

 

Talán festés előtt állva az üzletben gondolkodás nélkül elutasítanánk a zöld és lila szín kombóját. Ez egy tökéletes példa arra, mint amivel a hölgyek találkoznak a ruhaüzletekben. Hányszor mondta már barátnőnk nekünk, hogy: ,,Próbáld fel, lehet felvéve jól állna”. Nos, ugyanígy vagyunk ezzel is. A fenti kép is bizonyítja, hogy szuperül megfér egymás mellett a két különböző szín. Elválasztja a két teret egymástól. Egyértelművé teszi, hogy mettől meddig tart a konyha, és mettől meddig az étkező.

További zöld árnyalatok és megoldások, képgalériánkban!

Ne féljünk ettől a színtől, csak ezt tudjuk tanácsolni! Hogy is szól a mondás?

Bátraké a szerencse!