Ötletek konyhákhoz

Praktikus polc a mikrohullámú sütőnek

A konyha tervezésekor még nem használtak mikrohullámú berende­zést Ezzel a polccal helytakarékosan oldot­ták meg a problémát.

Konyha

Sok jó ok szól a mikrohullám mellett. A kisebb közbenső étkezésekhez gyor­san, energiatakarékosán és a vitamin­tartalom megőrzésével készíthető el az étel. A mélyhűtött ételek gyorsan fel­engednek. Amíg a főétel a sütőben sül, az előételek és a garnírung a mikrohul­lámú berendezésben készülhetnek. Sajnos a konyhatervezésben még nem vették figyelembe.

A munkalapon za­varna. A szekrényekben az edény és az étkészlet foglalja el a helyet. A kis reggeliző hely fölé akasztott polc nem­csak ennek a készüléknek megoldás, hanem elhelyezhető rajta a rádió, kü­lön dugaszoló és a kézi porszívó is. A kenyérpirító is mindig kéznél van.

A leggyakrabban hasz­nált mikrohullámú be­rendezés

A leggyakrabban hasz­nált mikrohullámú be­rendezés szem- és érintési magasságban, helytakarékosan van a falra helyezve.

A mikrohullámú sütő szemmagasságba került ezen az ügyes, helytakarékos polcon

Polc terve

A vázlat világosan szemlélteti a polc egyes részeit és méreteit. A részeket csavarral kötjük össze. Az alsó lemezt speciális ragasztóval kenjük be a műanyag rétegelésű lemez felragasztásához. Az alsó lemez optikai okokból 2 mm-rel előreugrik.

Méretezzük a polcot

Méretezzük a polcot. Minden részt elkészítettünk, és úgy vannak sorba rakva, ahogy a polchoz felhasználjuk őket.

Az alsó lapokat előfúrjuk az oldalak felerősítéséhez

Az alsó lapokat előfúrjuk az oldalak felerősítéséhez. Az alsó lemezből kivágunk egy darabot a porszívó helyének. A csavarfejeket besüllyesztjük.

A fűszeres polcot először a hátlappal és oldalakkal látjuk el

A fűszeres polcot először a hátlappal és oldalakkal látjuk el. Ezután csavarozzuk össze a két talplemezt az oldalakkal.

Végül a rádió, a fénycső, a dugaszoló és a porszívó tartóját csavarozzuk fel

Végül a rádió, a fénycső, a dugaszoló és a porszívó tartóját csavarozzuk fel. A polcot a hátoldalára szerelt csíkkal akasztjuk fel.