Ötletek konyhákhoz

Szép konyhák, családi találkozóhely

Konyha

A használhatóság és a lakályosság nem kell hogy ellentétben legyenek egymással. Azt, hogy a kettőt összhangba lehet hozni bizonyítja a saját magunk által beépített konyha berendezése.

A régi konyhakre­denc emléke még él. A szekrénysor alatt végigfutó lá­bazat hiánya job­ban kiemeli a tö­mör olajozott fe­nyőfából készült bútortestet. A nagyanyáink korát idéző tűzhely és a nyitott polcok hangsúlyozzák a konyha lakályos jellegét.

Konyha csempékkel

A szokatlan csem­pesorok és a meleg színű használati tárgyak  (kép fent) színt hoz­nak a konyhába a fehérre lakkozott felületeken és üve­gezett vitrineken.

Fehér konyha

Ebben a fehér konyhában a kü­lönlegesség a faele­mek elhelyezése. Ezzel a szekrények és beépített berendezések szigorú vo­nalát megtörték.

Nyitott polcok berendezési tárgyként a lakókonyhában

Konyha

(Kép fent) Érdekes részlet a konyhában a fa­lazott főzőhely az elszívó alatt. A szekrények és nyitott polcok világos nyírfa felü­lete könnyedén hat a helyiségben.

Munkapult

(Kép fent)  Munkaterület a konyhában. Ha mindenki össze­fog, a konyhasziget eszményi minden oldalról megközelít­hető munkahellyé válik. Itt a reggeli is jobban ízlik.

A felső szekrények alatt körbefutó fénycsík kellemes általános fényt ad

(Kép fent) A felső szekrények alatt körbefutó fénycsík kellemes általános fényt ad. A meleg halogén­fény kiemeli a felü­letek faárnyalatát.

Paraszt stílus

(Kép fent) Nyáriasan világos ez az északi parasztház stílusában épült fehér konyha. Ezt a hatást erősíti a fal kék faburkolata.

Saját készítésű fapolc

(Kép fent) Saját készítésű fapolc oldja fel a konyhaszekrénysornak háztartási gépek keltette üzemszerű lát­ványát. A munkaasztal fénylő nemesacél burkolata ellenpontozza a fehér, durva felületű falpaneleket.

Étkezőhely kialakítása a konyhában

Étkezőhely kialakítása a konyhában

(Kép fent) Minden konyhaeszköz elérhető távolságban van a tűzhelytől. A szagelszívó feletti rész nyitott polcokkal jól berendezhető.

Étkezőhely kialakítása a konyhában

(Kép fent) A kisalakú fehér csempével borított falak kiemelik a fenyőfa felületeket. A színes széksor a kihúzható étkezőasztalnál újabb színeket hoz a konyhába.

Étkezőhely kialakítása a konyhában

(Kép fent) Célszerű, hűvös hatást érünk el az erős kékkel és nemesacél burkolattal. Meleg hangsúlyt adnak a piros felületek és szekrényoldal.