Fürdő

8 tipp, hogyan varázsoljunk egy kis fürdőszobát nagyobbá [Infógrafikával!]

Mindenki több teret szeretne a fürdőszobában, de néha ezt nem könnyű megvalósítani. Nem mindenkinek van lehetősége falat kiütni, hogy teljesen felújítsa, megnagyobbítsa a fürdőszobát. Szerencsére, remek lakberendezők segítségével egy kis fürdőszobából is varázsolhatunk nagyobbat.

Úgy néz ki a fürdőszobája, mint egy nagy hal egy kis medencében?

Néhány egyszerű trükkel ezen változtatni lehet.

1. Legyen világosság:

Ha a fürdőszoba alig megvilágított, sokkal sötétebbnek és kisebbnek látszik. Nagy ablakokkal és beáramló fénnyel javíthatunk ezen.

Javaslat: távolítsuk el a sötét, nem fényáteresztő függönyöket, reluxát az ablakokról. Cseréljük a kis ablakokat nagyobbra. Ha ez nem lehetséges szereljünk be egyéb fényforrásokat. A floureszkáló, sárga színű izzókat erősebb LED izzókra cseréljük.

2. Használjuk a fehér színt fürdőszobánkban:

Ha minden fehér színű a fürdőszobában, ez megnöveli a méreteket optikailag, tágasabb tér illúzióját kelti. A fehér szín jobban visszaveri a  fényt, így fürdőszobánk világosabbnak, ragyogóbbnak tűnik.

Javaslat: minden látható fürdőszobai eszköz legyen fehér színű, gondolunk itt a szappanra, a samponos flakonra stb. A színes törölközőket és fürdőszoba kilépőket cseréljük fehérre. A fürdőszoba falat, csempét fessük fehérre vagy halvány pasztell színre.

3. Szereljük le a szekrényeket:

A falra szerelt szekrénykék vizuálisan megtörik a falat, a teret. Távolítsunk el minden felesleges elemet a falról, amely ezt a hatást kelti.

Javaslat: szereljük le a szekrényajtókat. Lehetőleg tükör-betéttel kialakított szekrénykéket használjunk. A falra csak nyitott, különálló polcokat szereljünk.

4. Szabaduljunk meg a felesleges holmiktól:

A nagyméretű lomok rendetlen környezet benyomását keltik és elfoglalják a teret. Egy egyszerű mosdókagyló már kevesebb helyet foglal ténylegesen és vizuálisan is.

Javaslat: a felesleges tárgyakat tegyük el a látható felületekről. Ne legyenek felesleges fedlapok, felületek  a térben. A lábazattal felszerelt mosdókagylót cseréljük ki.

5. Több tükör szükséges:

A tükrök fantasztikusan visszaverik a fényt az egész térben, és a tágasság illúzióját keltik.

Javaslat: tegyünk be nagyobb felületű tükröket. Használjunk kiegészítő kisebb tükröket. ha lehet, rögzítsük a nagyméretű tükörfelületet a falhoz.

6. Próbáljunk ki egy másfajta ajtót:

Nézzük meg, milyen típusú ajtó a legmegfelelőbb a fürdőszobához. A zsanérozott ajtó a leggyakoribb, de nem a legpraktikusabb minden esetben.

Javaslat: Próbáljuk ki, melyik oldalról a legjobb, ha nyílik az ajtó. A tolóajtók több teret biztosítanak, mivel nem veszik el a helyet a padlón. A harmónikaszerűen, kétoldalt kihúzható ajtószárnyak nem csak a padló, hanem a falak méretét is megnövelik.

7. Legyen a zuhanyzó át/be-látható:

A zuhanyfüggöny vagy választófal zavaró egy kis fürdőszobában. Eltakarja a fürdőszoba nagy részét. Ha ezeket eltávolítjuk és átlátszó paneleket választunk, vizuálisan is tágítjuk a teret.

Javaslat: a nem átlátszó zuhanyfüggönyt cseréljük le átlátszóra. A füstös üvegfelületet átlátszó, tiszta üvegfelülettel helyettesítsük. Tegyük vízállóvá a belső teret és cseréljük le a zárt zuhanyzórészeket.

8. Az ajtót alakítsuk át tárolónak:

Használjuk ki a helyet és amennyire lehet, alakítsuk ki az ajtót tároló felületnek. Tarthatunk itt fürdőszoba piperéket, ezáltal is megtisztítva a fürdőszobát az egyéb felesleges holmiktól.

Javaslat: szereljünk fel az ajtóra cipőtartót, melyben a piperedolgokat tartjuk. Tegyünk fel az ajtóra törölköző tartót, vagy akár polcokat.

Ezen trükkökkel a fürdőszoba mérete már nem okozhat gondot. Tartsunk rendet, tisztaságot a fürdőszobában, illetve a fent nevezett praktikákkal a fürdő helyisége igazi kikapcsolódás lehet egy hosszú nap végén.

8 tipp, hogyan varázsoljunk egy kis fürdőszobát nagyobbá


Jöhet még egy tipp a fürdőszobához? Mielőtt felújítanál, gondolj arra, hogy a fürdőszoba az egyik leginkább penészedésre hajlamos helyiség a lakóhelyeden – előzd meg a penészedést a Protektor penészmentesítő bevonatával!

Forrás:
protektor-festek.hu/8-tipp-hogyan-varazsoljunk-egy-kis-furdoszobat-nagyobba/