Fürdő

Kerámialapok elrendezésére példák

Az unalmas fürdőszobafalak korának mindörökre vége. A mutatós csempék, bordűrök és díszlécek a fürdőszobát is színesebbé teszik.

Elegáns és sokoldalú az „Excellence" termékcsalád

Elegáns és sokoldalú az „Excellence” termékcsalád

Természet ihlette min­tával kapható csempe és hozzá illő bordűr

Természet ihlette min­tával kapható csempe és hozzá illő bordűr

Mivel a kerámialapok korlátlan méretben nem állíthatók elő, a falak és a padlók burkolásához több lapot kell összeilleszteni. Ez a megoldás a variációs lehetőségek széles skáláját kínálja, amit fürdőszobánk kialakításakor ki is használhatunk. A kerámialapok különféle formákban és méretben kaphatók, és széles választékban kínálják a bordűröket, szegélyléceket és egyéb kiegészítőket is.

A különféle formák kombinációjával egyedi hatást érhetünk el. Bár a rikító kék és zöld kerámialapok már nem hódítanak, a színek kombinációja napjainkban is közkedvelt. Felváltva rakhatjuk fel az egyszínű és a mintás, a világos és a sötét kerámialapokat, kombinálhatjuk színes betétekkel és bordűrökkel is. A kínálat valóban rendkívül színes: a vízszintesen vagy függőlegesen felrakható díszlécektől a nagy felületet elfoglaló, több lapból álló mintákon át az egyedi díszítőelemekig.

A nagy méretű fejező tégla hagyo­mányos és rusztikus hangulatot áraszt

A nagy méretű fejező tégla hagyo­mányos és rusztikus hangulatot áraszt

Csempe

Kerámiaposzter a fürdőszobában. Az oszlop­csarnok-kompozíció négy részből áll, mérete 100×150 cm. Szürrealista kompozíció, amely különleges színfoltja a fürdőszobának.

Bordűr

Egy klasszikus kerámiaötlet – a bordűr ismét a figyelem közép­pontjába került. Ezek a mutatós ki­egészítők korlátlan felhasználási lehetőséget biztosítanak.

Játékos minták

Játékos minták a csempén, a bordűrön és a díszlécen egyaránt

Nézzünk bele egyszer egy szakkatalógusba, vagy látogassunk el egy szakvásárra, és tengernyi ötlettel leszünk gazdagabbak. Fürdőszobánk tervezésekor először is el kell döntenünk, hogy milyen stílusban szeretnénk berendezni a helyiséget: vidám tarkaságot, modern high-tech hangulatot vagy reprezentatív megjelenést szeretnénk. Kérjünk tanácsot egy belsőépítésztől, hogyan valósíthatjuk meg leg­jobban elképzeléseinket. Gondoljunk az adottságokra, a négy sarokra és a homlokfalakra is.

Csak akkor lesz fürdőszobánk megjelenése egységes, ha minden szempontot figyelembe veszünk: a padlót, a falakat, a kiszögelléseket, a falra szerelt berendezési tárgyakat, a kád és a zuhanytálca elhelyezését is. Pontosan mérjük le a padlót, a falakat és minden felületet, amit csempével szeretnénk burkolni, majd döntsük el, hogy milyen elrendezés lenne a legideálisabb. Minél nagyobb a burkolandó felület, annál változatosabbak lesznek a lehetőségeink.

Egy 20×20 cm-es alapméretet burkolhatunk 20×20, de akár 10×10 vagy 5×5 cm-es lapokkal is. A lapok felrakását mindig a fal tükörtengelyénél kezdjük, így a hatás harmonikus lesz. Ne feledkezzünk meg a fugákról sem! Fontos, hogy a falak és a padló fugázása mindhárom dimenzióban találkozzon, mert az összkép csak így lesz tökéletes. A kisebb méretű lapokat nagyszerűen kombinálhatjuk nagyobbakkal, ha a csempe mérete megfelel az alapminta arányainak. Nehezebb dolgunk van a mozaikcsempével, amit hálóra erősített táblában rakhatunk fel. Mivel a háló könnyen elmozdul, a fugák harmóniája megszűnik.