Lakás komfort

A nagy fürdőszoba örömei

A fürdőszoba, amelyet általában többen használnak, akkor okoz örömet, ha valamennyiünk igényeit egyformán kielégíti. Gondoljunk tehát a családtagokra és vendégeinkre is.

Fürdőszoba

A múltban, amikor egész családok osztoztak egyetlen fürdőszobán, a sorrend volt a fő gond. Ma már egyre több családnak van egynél több fürdőszobája, a közös használat azonban továbbra is jellemző. Mindenki olyan fürdőt szeretne, ami saját igényeinek legjobban megfelel. Anya így, Apa úgy rendezné be a fürdőszobát, ha gyere­kek vannak, nekik is lehetnek kívánságaik, akárcsak a vendégeknek. Bár nem mindig megoldható, hogy min­denkinek legyen saját sarka, mégis próbáljunk különálló részeket kialakítani.

Fürdőszoba

Ennek legegyszerűbb módja a saját törülközőfogas. Osszuk fel a teret úgy, hogy mindenki úgy érezhesse, van egy apró, saját területe, s mindenki­nek legyen lehetősége személyes holmijának elhelyezé­sére. A beépített szekrény a legkézenfekvőbb, de a mos­dókagyló alatti polc ügyes elosztása éppúgy szóba jöhet, mint a külön férfi- és női fogas. Polcok szinte minden méretű és alakú helyiségben alkalmazhatók. Végül, a fürdőszobában biztosítsunk helyet az alapvető tisztálko­dási eszközök — törülközők, papírtörülközők, WC-pa­pír, kozmetikai kendők stb. – számára, és ezeket minél vonzóbb formában csoportosítsuk.

Összeillő stílusok

Az emberek általában közös fürdőszobát szeretnének. A párok így együtt élvezhetik a reggeli felfrissülést és az esti pihenést.

Egy aktív háztartásban a szülői fürdőszoba a kommuni­kációs központ szerepét is betölti — a házastársak itt be­szélik meg a napi teendőket és itt találkoznak esténként, amikor a gyerekek már lefeküdtek. Olyan fürdőszobára van tehát szükség, amely üdítően hat reggeli induláskor, és megnyugtatóan a nap végén.

Összeillő stílusok

Úgy rendezzük be a helyiséget, hogy az itt töltött idő minél kellemesebben teljen. Hifivel, kisebb tévékészü­lékkel, sezlonnal kényelmessé és harmonikussá tehetjük a teret. Helyezzünk el benne illatos gyertyákat vagy nyugtató potpourrival teli tálakat, ezeket így minden­nap használhatjuk.

A feltöltődésre semmi sincs olyan jótékony hatással, mint a természetes fény, ezért az ablakokat ne takarjuk el függönyökkel, és legyen minél több lámpa, lehetőleg a tükörnél a sminkeléshez. Gondoskodjunk hangulatvi­lágításról, az esti olvasáshoz pedig olvasólámpáról, illet­ve fényerősség szabályozó kapcsolókról.

Miért jó?

Fürdőszoba

Ez a kellemes hangulatú, vidéki jellegű fürdőszoba igazi mennyország a reggeli készülődés vagy az esti megpihenés idején.

 • SZÉLES PÁRKÁNY veszi körbe a fürdő­kádat, fehérsége bevilágítja a szobát. Len­vászon függöny biztosítja az intimitást.
 • A TÜKÖRPÁR két oldalán elhelyezett, fényesen csillogó fémlámpák gondoskodnak a megfelelő világításról.
 • A SÜLLYESZTETT FIÓKOK a mosdó­kagylók mellett kaptak helyet. A beépített, 30 cm mélységű szekrényben minden elfér, a csempézett polcon csak a legszükségesebb tárgyak vannak.
 • A KÁD FÖLÉ épített polcokon kapott helyet a hifi és a tévékészülék amely így kényelmesen nézhető a kádból.

A szülői fürdőszoba

Oszd meg a fürdőszobádat, és élvezd a társa­ságot. A szülői hálót egyedi stílusú, a magán­szférát hangsúlyozó, családtagjainkkal mégis szívesen megosztott helyiséggé lehet alakítani.

A szülői fürdőszoba

Amennyiben fürdőszobánkat közösen használjuk tár­sunkkal, de szeretnénk megőrizni privát terünket, ve­gyünk példát erről a luxuskivitelű fürdőről, amely a ré­gi és bevált módon különíti el a férfi- és női részt. Úgy tervezzük meg tehát, hogy a külön mosdók mellett az elszeparált gardrób számára is legyen hely.

Az összkép érdekében itt is nagy szerepet kap az egységes stílus – ötletekért és ihletért forduljunk otthonunk más helyi­ségeihez, és azok stílusát érvényesítsük fürdőszobánkban is. Kényelmes ülőbútorokkal és finom anyagokkal, a padló jól megválasztott, nemes anyagával és dekoratív burkolatokkal fürdőszobánknak kivételes kifinomultsá­got kölcsönözhetünk.

Miért jó?

Luxuskivitelű, egy pár számára tervezett fürdőszoba

Ez a luxuskivitelű, egy pár számára tervezett fürdőszoba, elkülönülő fürdőtereivel mindkét használójának egyidejűleg képes megadni az intimitás és a közösség érzését.

 • A HASZNÁLÓK privát terekkel rendelkeznek – a fésülködőasztalka a női, a fiókos szekrény a férfibirodalmat jelöli.
 • AZ ABLAK alatti ülőpad a kényelmes öltözködést szolgálja, egyúttal kellemes pihenőhely egy forró fürdő után.
 • A MÉLY KÁD csaptelepe úgy helyezkedik el, hogy a kád két fő számára nyújt egyidejű fürdési lehetőséget.
 • A FÉSÜLKÖDŐ-ASZTALKÁT tökéletesen világítja meg a természetes fény, ezért ideális a szépítkezéshez.
 • A KIFINOMULT anyagválasztás adja a helyiség luxusérzetét – a sötét tömörfa felületek és a sötétre pácolt hajópadló kiemelik a falburkolatok és a bútorok fehérségét.
 • A LEVÁLASZTOTT alkóv biztosítja az intimitást.

A családi fürdőszoba

Gondos tervezés, kreatív bútorzat és rengeteg tárolóhely – ezek teszik lehetővé, hogy a családi fürdőszoba kellemes és jól használható legyen.

A családi fürdőszoba

A közös fürdőszoba megtervezéséhez jó adag kreativi­tásra van szükség, mivel egy egész család igényeit kell kielégítenie. A kulcskérdés a szervezés. Erre kitűnő egy olyan beépített szekrény, amely egyszerre térelválasztó, tároló és intimitást nyújtó paraván. A két oldalról hoz­záférhető polcrendszer teljes mértékben kihasználható – minden családtag külön tarthatja saját piperecikkeit, de még így is kényelmesen elférnek rajta a legszüksége­sebb dolgok.

A családi fürdőszoba

Ha kisgyerekek is használják a helyiséget, egyszerű és könnyen áttekinthető elrendezésre van szükség. Ilyenek a névvel ellátott nagy fonott kosarak, a dobozok és a fogasok. Minden falfelületet be lehet polcozni, a közlekedőfolyosókon pedig komódokat vagy szekrénykéket helyezhetünk el.

Miért jó?

Ebben a gondosan elrendezett családi fürdőszobában a tér minden négyzetcentiméterét kihasználták. A jó tervezés eredményeképpen a felnőttek és a gyerekek pipere­cikkei és törülközői könnyen hozzáférhetőek, a helyiség pedig kellemes hangulatot áraszt.

 • A KÉT OLDALON NYITOTT, térelválasztóként is funkcionáló szekrény bőséges tárolási lehetőséget nyújt. A mosdókagyló felőli polcok keske­nyebbek, itt a piperéket, a másik oldal mélyebb polcain a törülközőket tartják.
 • A MŰANYAG DOBOZOK praktikus és vonzó tárolók a gyerekek számára. A kisszék a fürdésnél és az öltözködésnél is jól jön, a szülő pedig kényelmesen elüldögélhet rajta, míg gyermeke fürdik.
 • A BEÉPÍTETT szennyestartó frappáns megoldás, a rendezettség egyik eleme.
 • A NÉVVEL JELÖLT fogasokon mindenki megtalálja saját törölközőjét.

Vendégvárás

Apró kedvességek és átgondolt részletek -a látogatóba érkezőnek jólesik a részletekben megnyilvánuló szívélyes fogadtatás.

Vendégvárás

A vendégek fogadása mindig örömteli esemény, külö­nösen, ha alaposan felkészülünk rá. A vendégfürdőszo­ba kényelmessé tétele a részleteken múlik. Olyan kiegé­szítőkben gondolkodjunk, amilyeneket egy sokcsillagos szálloda nyújt – finom aromaterápiás szappanok, sam­ponok, fürdőhab, na és persze vastag, puha törülközők.

Vendégvárás - fürdőszoba

Olyan dolgokra is gondoljunk, amiket a vendégek való­színűleg nem hoztak magukkal — hajszárító, köntös stb. Lehetőleg minden legyen elöl, jól áttekinthető és könnyen hozzáférhető módon. Vegyük figyelembe, hogy a vendégeknek saját ruháikat is el kell helyezniük valahol, biztosítsunk szekrényeket, fogasokat, polcokat a szá­mukra. Végül, vázában pompázó friss virágokkal tehet­jük még kellemesebbé a szoba hangulatát.

Miért jó?

A vendégfürdőszobának kényelmesnek és pihenésre csábítónak kell lennie. A fehér lambéria és az antik stílusú bútorzat alkalmi jellegűvé teszik a helyiséget.

 • AZ EN-SUITE BERENDEZÉS ideális vendégváráshoz, lehetővé teszi, hogy a látogatók saját tárgyaikat is kényelmesen elhelyezhessék a helyiségben.
 • A SZÁLLODAI SZOBÁT idéző kiegészítők és puha köntösök még a legegyszerűbb szobabelsőt is feldobják.
 • A HAGYOMÁNYOS POLCON sorakozó tégelyekben sampon, hab- és tusfürdő, valamint illatos szappanok szolgálják a vendégek kényelmét.
 • A TÖRÜLKÖZŐK és papucsok mellett a kertből frissen szedett csokor jelzi a szívélyes és személyre szabott gondoskodást.
 • A NATÚR SZÍNŰ háttér kiemeli a finom részleteket és egyúttal lehetővé teszi a helyiség évszaknak megfelelő átrendezését.

Kényeztessük vendégeinket kedves és egyszerű gesztusokkal, olyan apróságokkal, amelyek a velük való törődést tükrözik.

Ötletes tégelyek poharak, egy szép orchidea – a vendég a legjobb szálloda luxuslakosztályában érezheti magát. Ne feltétlenül drága, inkább gondoskodást sugalló kiegészítőket használjunk.

Süteményestálak – ez igencsak eredeti megoldás a samponok, fürdő-habok, szappanok és illatszerek tárolására.

Süteményestálak

A szellemesen elhelyezett, ellenállhatatlanul vonzó, kisméretű flakonokat a vendégek ajándékként vihetik haza.

Virágszirmok – egy fadobozkában ízlésesen elhelyezett virág-összeállítás pihentető és nyugtató hatású, egyúttal friss hangulatot is kölcsönöz a helyiségnek.

Virágszirmok

A vendégszobában mindig legyen friss virág.

Borotválkozókészlet – a tárgyakat stílusosan egy óntálcán helyezték el – ez praktikus megoldás, mert így minden jól áttekinthető és hozzáférhető, mégis rendezett összhatást kelt.

Borotválkozókészlet