Lakásdekoráció

Tapétaminták – DUPL

DUPL!! KI kell egészíteni !!

Tapétázással egyszerűen és gyorsan felújíthatjuk a falakat és a mennyezetet, és ehhez a tapéták óriási anyag-, szín-, minta- és textúra választéka áll a rendel­kezésünkre. Az alább bemutatottak ízelítőt adnak a sok ezer lehetőségből.

Viktoriánus tapéta

A kézzel nyomtatott viktoriánus chinoiserie (kínai) mintával díszített tapéta a hagyományos motívum nagyszerű mo­dern változata. Az ilyen figurális tapéták meglehetősen karaktere­sek, ezért jobb, ha nem az egész szobában alkalmazzuk, csak egy kiugró kandallókéményt vagy egy alkóv falait borítjuk velük.


Rózsamintás tapéta

A rózsaminta a vidéki házak hangulatát idézi. Ez a hagyomá­nyos tapéta hálószobák, fürdőszobák vagy családias étkező­konyhák kitapétázására alkalmas.


függőleges sápadtarany csíkozás

A függőleges sápadtarany csíkozás szinte kézzel festett hatást kelt a nyers, matt terrakotta vagy vörös vakolatszerű alapon. A kifinomult minta finoman csillámlóvá teszi a falat, ha azonban egy lépést hátrálunk, a tapéta már homogénnek hat. A lágy, nyárias narancs- és aranyszín jól mutat a konyhában vagy a télikertben, és a falak közé varázsolja a napfény melegét, a hosszú, balzsamos nyáresték hangulatát.


A modern környezet tapéta

A modern környezet nem feltétlenül jelent élénk színeket és nyers, gyalult padlót. Nem kell lemondani a divatos megoldásokról akkor sem, ha kissé díszesebb tapétára vágyunk, a kiindulás lehet például egy ilyen fűzfamintás tapéta elegáns halvány mézszín, arany vagy korall árnyalatban, amelyhez alkalmazkodva kialakítjuk a modern, meghitt nappali vagy hálószobát.


természetes elefántcsontszín

A természetes elefántcsontszín és barnásszürke árnyalatokat a finoman felcsillanó halványarany teszi hangsúlyossá, a tapétákon gyakran alkalmazott hagyományos szín kombináció új életre kel ebben a nyers, kézzel festett hatású mintában. Egyszerű, mégis tetszetős megoldás a nappali szobába vagy az ebédlőbe, vagy az általában rosszul megvilágított területeken, például a lépcsőfeljárat mellett is.


Különleges tapéta

Ez a különleges tapéta az indonéz tengerparti kunyhókra, illetve a forró égövi országokban használt rattan redőnyökre em­lékeztet. A halvány olíva jól keretezi a festett ajtókat és ablakokat, de nem rossz megoldás egy elütő színű másik fal mellett sem. Nagyszerűen alkalmazható világos konyhában vagy nyugodt, természetes stílusú nappali szobában vaskos, sötét fabútorzattal párosítva.


Az egy színkülönböző árnyalataiból álló

Az egy színkülönböző árnyalataiból álló, vastag csíkos minta, miközben rendkívül elegáns, jól beleillik mind a hagyományos, mind a lezserebb környezetbe. A vastag csíkok nagyobb szobákban és nyitott terekben mutatnak jól. Nagyon hatásos, ha az előtér, a lépcsőfeljárat és az emeleti pihenő falait egységesen letapétázzuk vele.


Nagy minták

A nagy minták nem feltétlenül agresszívak, igazi modern környe­zet alapját is képezhetik. Esetünkben a természetes indás, leveles motívum szinte újjávarázsolja a falfelületet. A semleges barnássárga alapot antik hatású aranylevelek élénkítik fel. Kitűnően párosítható antik aranyozott képkeretekkel és egyszerű fabútorokkal.


Finom apró csíkos tapéta

Ez a finom apró csíkos tapéta tengerparti sziklára vagy csavart cukorkarúdra emlékeztet. Jó választás kis lakásokba, ahol a vastagabb csíkok nyomasztóan hatnának a kisméretű szobákban. Próbáljuk ki a hálószobában, és válasszunk hozzá kék tüllfüggönyt és finom százszorszépmintás díszpárnákat. Jól mutat az előszobában is: élénkíti, vidámítja a bejáratot.


Ötletesen csíkozott tapéta

A rendkívül ötletesen csíkozott tapéta azt a fajta szer­tartásosságot képviseli, amely a klasszikus stílusú hallókban és ebédlőkben-derékmagasságban felszerelt védőszegély alatti fal­részekre volt valaha jellemző. Ennek ellenére jól illik modern környe­zetbe is – a nappali szobába vagy hálószobába, esetleg a kék és a krémszín más árnyalataival ötvözve.


Szivárványos tapéta

Enyhén szivárványos tapéta, melynek mintázata a matt és fényes felületek kontrasztját használja ki. A gyöngyházhoz hasonlóan a minta megjelenése különböző szögből nézve és megvilágítva más és más. A bármely helyiségben alkalmazható látványos minta a háló­szobában például tökéletesen harmonizál halványkék szaténpaplanok­kal és párnákkal, valamint tükrös fésülködő asztalkával.