Lakástextíliák

Almazöld és rózsaszín lakás

Almazöld és rózsaszín lakás

A szoba alapszínéül válasszuk az almazöldet, amely nyugtató hatású és friss nyári hangulatot teremt. Az almazöld árnyalatok pihentetőek és könnyedek, ezért választják sokan a hálószo­bájuk vagy a nappalijuk színéül. Tegyük érde­kesebbé finom szegélyű bútorokkal és mintás kiegészítőkkel. Az egyszerű lakberendezési tárgyak illenek leginkább a pasztell szobához.

Válasszuk a zöld kiegészítő színéül a rózsás árnyalatokat. Az egyszínű szövetek túl szigorú­an hatnának ebben a romantikus nappaliban. A csinos virágmintás anyagok jól mutatnak benne anélkül, hogy túl nőiesnek tűnne az összkép. Használjunk két hasonló virágmintás anyagot a hangsúlyosabb hatás kedvéért. El­lensúlyozzuk a függőleges redőzésű függönyt egyszerű római redőnnyel – e részletek egyéni­vé teszik a szobánkat.

Hagyjuk, hogy a falak önmagukban érvé­nyesüljenek – a finom almazöld szín visszaveri a természetes fényt és mesterséges világí­tásban is frissen hat. A legjobb ide a hal­vány tónusú szőnyeg, mert üde és világos. Ezek a pasztell színek otthonunkat igazi üdítő és nyugtató me­nedékké változtatják.

Mit használ­hatunk még?

  • festett padlószőnyeg
  • természetes árnyalatú szőnyegek
  • rózsaszín és piros tónusú képek

A pasztell színű vászonpanelek vonzzák a tekintetet

A pasztell színű vászonpanelek vonzzák a tekintetet, és modern hatást adnak az egyébként romantikus, nőies stílusnak.

A virágok kiemelik a lágy és friss jelleget

A virágok kiemelik a lágy és friss jelleget. A ró­zsaszín szép kontraszt mellette.

A gyöngyös és flitteres párnák különleges textúrá­jukkal jól mutatnak

A gyöngyös és flitteres párnák különleges textúrá­jukkal jól mutatnak.