Lakás komfort

Házimozi szoba berendezése

A legjobban berendezett szobákban a tárolás módja a rend és áttekinthetőség mellett könnyű hozzáférést tesz lehetővé a funkcionális elemekhez, amelyek önmagukban is dekorációk.

Mozi

Az utóbbi harminc évben hihetetlen mértékben meg­változott a média világa, s ezzel a szerepe is megnőtt a mindennapokban. Otthonunk minden zugában koncert­minőségű zene szól, a sikerfilmeket síkképernyős televí­ziókon nézzük, hatalmas mennyiségű CD és DVD várja, hogy a megfelelő hangulatban meghallgassuk, megnéz­zük őket – ez a luxus nem csupán szabadidőnk eltölté­sének módját változtatta meg, de a lakberendezést is for­radalmasította. Függetlenül attól, hogy moziteremmé varázsolunk-e egy teljes szobát, vagy hogy otthonunk több helyiségében is van már televízió, ha azt szeret­nénk, hogy ezek a terek illeszkedjenek a lakás hangulatá­hoz, a rendezettség elengedhetetlen.

Mozisarok

Ma már gyártanak olyan bútorokat, amelyeket kifejezetten elektronikus berendezésekhez terveznek, méghozzá olyan sokféle stí­lusban, hogy bármilyen szobabútorhoz találunk megfe­lelőt. A kiegészítő berendezéseknek is (videó játékkon­zol vagy fiók a távirányítók számára) van rajta hely. Természetesen régi bútorokat és más, mutatós darabokat is használhatunk erre a célra. A mai technikai lehetősé­gekkel stílusosan meg lehet oldani a tárolást.

Ötletes tárolás

A zenehallgatásra és tévézésre szánt helyiség­ben jól átgondolt szervezéssel minden a helyére kerülhet, így a tér rendezett és vonzó lesz.

Ötletes tárolás

A mai családokban folyamatosan szaporodnak a szóra­koztató elektronikai berendezések, az elhelyezésükre al­kalmas terület azonban korlátozott. A hely kihasználásá­nak és a rend megtartásának leghatékonyabb módja a tárolók méretre szabása. Akárcsak otthonunk többi he­lyiségében, itt is praktikus szekrényekre, polcokra és áll­ványokra van szükség.

Annak érdekében, hogy a rend­rakás egyszerűvé váljon, minden tárgynak legyen saját helye. A leggyakrabban használtakat tartsuk karnyújtás­nyira, a többit tegyük zárt helyre – például a gyerekek kedvenc DVD-it a lejátszó mellé egy dobozba, a többit pedig szekrénybe. A polcok magasságát úgy állítsuk be, hogy lássék, minek hol van a helye, hogy a tárgyak ke­resése és visszarakása ne okozzon fejtörést.

Miért jó?

Okos tárolás

Az okos tárolási mód a rend érzetét kelti, amelynek hála mindenki, aki ezt a szobát használja, tisztában van az­zal, hogy minek hol van a helye.

  • AZ ÁLLÍTHATÓ POLCOKNAK köszön­hetően ez a gardrób szekrénnyé változott, amelyben elektronikai berendezések, CD-k DVD-k kazetták és fényképalbu­mok kaptak helyet. A hatékony helykihasználás érdekében a polcokat a tárolandó tárgyak méretéhez igazították.
  • AZ EGYFORMA DOSSZIÉKBAN családi fényképek és levelek, amelyek rendezett­nek hatnak, mivel a dossziék mérete és színe megegyezik
  • AZ ÁTLÁTSZÓ MŰANYAG DOBOZOKBAN sorakoznak a kedvenc CD-k, hogy ne kelljen végignézni az egész gyűjteményt, amikor az egyiket meg szeretnénk hallgatni.
  • NYITOTT POLCOKON vannak azok a gyakran használt tárgyak, amelyeket szé­pen el lehet rendezni.
  • A TÁVIRÁNYÍTÓ TARTÓJA mindig kéz­nél van, ez a legjobb módja annak, hogy megtaláljuk amikor szükségünk van rá.

Harmonikus rend

A szép beépített szekrény azonos méretű reke­szekből áll, benne a házimozi-berendezést csalá­di relikviákkal és műalkotásokkal vették körbe.

Rejtett házimozi

Hatásos és stílusos tárolási mód, ha a házimozi-berende­zést beépített szekrényben helyezzük el. Azzal, hogy a televíziót kocka alakú rekeszek ölelik körbe, egyforma hangsúlyt kapnak a kedves és a fontos tárgyak, illetve a látványuk is érdekes, akár nyitva van az ajtó, akár csuk­va. Az ilyen bútor főleg akkor szerencsés, ha a helyiség­nek több funkciója van, például egyszerre nappali, háló vagy dolgozószoba. Ajánlatos, hogy a kiegészítő eszkö­zök a lehető legközelebb kerüljenek a televízióhoz, ezért annak közelében legyenek polcok és fiókok. Helytakarékos megoldás, ha a szekrényajtó, nyitás után, becsúsztatható a szekrénybe.

Ha gyerekek is használják ezt a helyiséget, akkor könnyen tisztítható bútorhuzatot válasszunk. Ilyen a bőr és a mosható hasított bőr, amelyekkel ráadásul nagyon ele­gánsan és biztonságosan öltöztethetjük fel bútorainkat. A pamut — főleg a bolyhos zsenília – a könnyen tisztít­ható bútorszövetek közé tartoznak.

Miért jó?

Rejtett házimozi

Ez az elegáns nagyszoba titokban tartja házimozi mivoltát, ezért ugyanolyan vonzó, amikor olvasni vagy társasjátékozni szeretnénk.

  • A NAGY POLCRENDSZER a kocka alakú rekeszek önálló egységekre osztják, így a különböző tárgyak egymástól elkülönítve tárolhatóak.
  • A RENDSZER KÖZÉPPONTJÁBAN a tévépolc önálló egység, alatta fiókok, hogy könnyen hozzá lehessen férni a kiegészítőkhöz. Amikor senki sem nézi a tévét, az ajtók mindent elrejtenek.
  • A FOTELOKAT MOSHATÓ BÁRSONY, a puffokat sötét bőr borítja; mindkettőt könnyen lehet tisztítani.
  • A LÁGY SZÍNEK JÓVOLTÁBÓL az egész falat betöltő polc kap hangsúlyt.