Lakberendezés

Rendezkedjünk be a virágok színeivel!

Mai cikkünkben egy kicsit kivirágzunk. Arra adunk ötleteket, hogy a csodálatos virágok színével milyen bútorainkat festhetjük be. Végülis itt a nyár, ami ugyebár kicsit sem a szürkeség időszaka. Színes bútoraink, kiegészítőink garantáltan jókedvet visznek az otthonába, és nem csak ebben az évszakban, hanem még télen is. Lássuk akkor a virágok színeit!

Tulipán: piros és sárga, akár csak a Nap

Tulipán színű étkezőasztal
Tulipán színű étkezőasztal

 

Ennek a szépségesen sárgálló tulipán széknek Eero Saarinen tervező nem csak a formáját ,,lopta” a természetből. Az ülőklasszikus színei is a tulipán jelképére utalnak. A szettet egyébként már az ’50-es években  kigondolta egy mestertervező , ő rajzolta meg az első vázlatát a székeknek. Ebből ered a képen látható tulipán szett is.

Hóvirág: fehér egy kis friss zöld színnel

Hóvirág a hálószobába
Hóvirág a hálószobába

A hóvirág az első tavaszi növényekhez tartozik, márciusban kezd el virágozni az erdőkben. Leveleinek nedves érzetű zöldessége és virágjának ragyogó fehérsége az otthonunknak is természetes frissességet kölcsönöz. A képen látható virágzöld tapéta ” Cloisonné Moss” és a fehér szék ” Panton Chair” élénkséget varázsol a szobába, akár csak egy tavaszi rét.

Jácint: a sötét violaszín

Jácintot a kertünkbe!
Jácintot a kertünkbe!

Igazán különleges „virágruhát” visel a jácint. Ez a tavaszi virágunk friss levegőt áraszt és sok kis virágja különböző viola árnyalatokban pompázik. A kerti szezon tökéletes dísze! Fessük be ezzel a színnel a kerti bútorainkat, és tegyük a virágoskertünk mellé. Már csak annyi dolgunk lesz, hogy fogyasszunk el egy pompás reggelit a kertben, a szabadban.

Réti virágok: amikor a sárga, fehér és violaszín keveredik

Réti virágaink pompázó színei
Réti virágaink pompázó színei

Tavasszal a százszorszép és a virágzó lóhere színes virágszőnyeget alkot a réteken. A fű friss zöldjével egyesül a kemény viola színe, a ragyogó zöld és a gyönyörű fehér. Ami olyan szépen néz ki a természetben, otthonunkban sem lesz másképp. A fehér tikfából készült rusztikus fotelhez passzolnak a színes, hímzett párnák, melyek ugyancsak a tavaszi rét színeiben pompáznak.

Cseresznyevirág: a visszafogott rózsaszín

Könnyed és kellemes rózsaszín
Könnyed és kellemes rózsaszín

A cseresznyevirág a tavasz kezdetén virágzik Japánban. A mi tájainkon is várva várjuk minden egyes évben a törékeny virágot.

Tippünk: a visszafogott rózsaszín árnyalatú párnahuzatokat kombináljuk pasztelzölddel és földtónusokkal. Gondoskodjunk így a cseresznyevirág színének pompás díszéről egész évben az otthonunkban!

Nárcisz: a telt sárga és a narancsszín harmóniája

Nárcisz színű ülőalkalmatosság
Nárcisz színű ülőalkalmatosság

Kevés olyan növényhez tudjuk kötni a húsvét ünnepét olyannyira, mint a nárcisz virághoz. A húsvéti harang, ahogyan nevezzük a virágot, a fehér, sárga és narancsszínű virágaival szabályosan beharangozza a tavasz évszakát. Ezeket a vidám színeket fedezhetjük fel a fenti képen lévő „Mart” fotelon is.

Pipacs: a tündöklő piros

Pipacsszínű ágyneműben aludni igazán különleges!
Pipacsszínű ágyneműben aludni igazán különleges!

Ahogyan a pipacs pirossága elbűvölővé teszi a gabonaföldeket, úgy a saját otthonunkat is ragyogó erővel tölti meg. Egy erős piros, kombinálva földszínekkel, zölddel és világos fával egy vidéki lak hangulatát kelti bennünk.

 

Azt ajánljuk Önöknek, hogy inspirálják magukat a kertben, a természetben előforduló növények, virágok segítségével. Ha nem tudja eldönteni, milyen színt válasszon, csak menjen ki a szabadba, sétáljon egyet, a virágok majd megsúgják!