Lakberendezés

Legjobb ötletek a folyosó berendezéséhez!

A folyosó különleges szerepet tölt be otthonunkban. Mikor megérkeznek a vendégek, ez lesz az első helyiség, amivel találkoznak, amit meglátnak, ahova belépnek. Ezért is nagyon fontos, hogy kellemes, hívogató legyen nem csak a vendégeink, hanem saját magunk számára is. Olyan ötletekkel fogjuk ellátni cikkünkben Önöket, amelyekkel biztosan nem lesz gondja a megvalósításban.

Kicsi a folyosónk? Válasszunk világos színeket!

Világos színek a folyosón
Világos színek a folyosón

A legtöbb folyosó sajnos elég kicsi és keskeny, nincs ablaka és komor. Trükközzön színekkel, leginkább a világos árnyalatokkal. Ez sokkal barátságosabbá teszi a sötét helyiséget és optikailag tágítja azt. A fehér színnel, és pasztel árnyalatokkal azonnal nagyobbnak tűnik a folyosó. A példánkban egy nagy, fehér papírvilágítót láthatnak, ami ugyancsak segíti a folyosót, hogy világosabb, melegebb fénnyel lássa el azt.

Ha nem szeretne mégsem lemondani a sötétebb,erősebb színekről sem, akkor hangsúlyozza inkább a homlokzatot. Ezenkívül színessé festhet még egyes falrészeket az ajtók és a beépített szekrények oldala között.


Ajtó a fal színeivel- megnyújtja a teret!

Hol az ajtó?
Hol az ajtó?

 

Egy egyszerű trükköt súgunk meg Önöknek: fessen be minden ajtót a folyosón ugyanolyan színűre, mint a falak. Ezzel elérjük azt, hogy az ajtónk hirtelen megszűnik, eltűnik a falak között. Ez az apró optikai trükk letisztultabbá teszi a folyosónkat, ezáltal nyugalmasabb és harmonikusabb lesz az.

Válasszunk fogasokat gardrób helyett!

Fogas a folyosón
Fogas a folyosón

 

Egy keskeny folyosóra válasszon inkább fogasokat vagy gombocskákat a gardrób helyett. Hogy ennek mi az előnye?

  • helyet spórolunk
  • oda tesszük, ahová csak szeretnénk
  • na és persze bármikor kiegészíthetjük!

 

Előnyben az egységes padlózat

Egységes padlózat
Egységes padlózat

 

Egy egységes padlózat sokkal szebb összképet kölcsönöz a folyosónak. Egy nagyobb folyosó számára a padlószőnyeg az ideális, ugyanis a zajt csökkenti és eltűnik a visszhangzása a helyiségnek. Viszont! Leginkább a folyosót vesszük igénybe a lakásunkban. Válasszunk ezért olyan anyagokat, melyek strapabíróak, és könnyen tisztíthatóak, mint például a szizálrost, kecskehaj, szintetikus szálak.

Ha a folyosóját tágasabbá tenné, akkor világos padlózatot válasszon hozzá. Mindegy, hogy parketta, PVC vagy szőnyeg- egy világos padló esetében a falak mintha tovább távolodnának egymástól.

Alkalmazzon kiváló minőségű anyagokat!

Magas minőségű anyagok
Magas minőségű anyagok

A kiegészítők egy kisebb, rövidebb helyiségben különösen szem előtt vannak. Fordítson éppen ezért nagyobb figyelmet a minőségre! Ha bútorokat és kiegészítőket vásárol, akkor próbáljon meg minél magasabb minőségűt választani, és figyeljen a jó megmunkálásra is.

Tippünk: inkább kevesebb, de az legyen magas minőségű! Ahogyan a fenti képen lévő gardrób ( Petalo). Teljesen metálból készült és matt színűre lakkozott. Ez az egyszerű design tipikus a japán Kaori Shiina tervezőnő munkájában és különösen impozánsnak hat.

 

Ezzel a pár trükkel/tippel az Ön kis folyosóján sem fogja magát többet fojtogatva érezni. Minden egyes alkalommal, mikor megérkezik az otthonába, kellemes érzés fogja eltölteni, és az is lehet, hogy a megérkezése tovább fog tartani a megszokottnál.