Lakberendezés

Az 5 legkreatívabb fogas design

A fogas alapvető feladata az, hogy ruháinkat rendezetten és tisztán tartsa, amikor éppen nincsen rajtunk. Azonban a legtöbb üzletben csak az egyszerű, kampószerű variációkkal találkozhatunk. Miért ne színesíthetnénk előszobánkat vagy a folyosót egy szembetűnőbb darabbal? Most bemutatunk nektek 5 kreatív megoldást, ami garantáltan feldobja a mindennapokat!

Gondoltunk már arra, hogy a legfontosabb konyhai eszközeink, a kések, akár a falba szúrva is jól mutathatnak? Tianyi Chang formatervező igen, ezért létrehozta a falba vájt, kést imitáló fogasait, amelyeket egy egyszerű csavar segítségével felszerelhetünk a falra és használói körében biztosan nagy sikert arat majd.

A következő darabot inkább a fürdőszobában tudjuk elképzelni, mivel ez a fogas kerámiából készült és formája bennünket leginkább egy piszoárra emlékeztet. Kettős funkciót lát el a fogas, egyrészt felakaszthatjuk rá törölközőinket, másrészt tárolhatjuk benne a piperekészletünket.

fogas-keramia-tartoval-egyben

Erich Ginder fogasait a szarvasagancs formája inspirálta. A fogasok anyaga öntött fehér műgyanta, amelyet a tervező saját kezűleg készít el. Ezekkel a mesterséges trófeákkal otthonának alpesi stílust kölcsönözhet.

fogas-aganccsal

 

Hasonló hatást érhetünk el ezzel hófödte hegycsúcsokat idéző, fából készült fogassal. Hegyes végei nem a legpraktikusabbak, hiszen könnyen átszúrhat egy finomabb anyagú sálat, ezenkívül a gyerekes családok számára sem ajánljunk a sérülésveszély miatt. Azonban tökéletes dísze lehet bármelyik előszobának!

fogas-fureszes-alaku-fabol

Végül ezt a villanykapcsoló fogast mutatnánk be, ami kétféle funkciót lát el: villanykapcsoló és fogas is egyben.  Azonban ha fogasként akarjuk használni, akkor a villanyt nem tudjuk felkapcsolni. A tervezők ezzel a megoldással akarják környezettudatosságra buzdítani a fogyasztókat, mivel el kell dönteniük, hogy melyik funkcióra van leginkább szükségük.

fogas-kapcsoloval-egyben